dinsdag 12 november 2013

Monkey platter

Al een paar jaar proberen we minder brood te eten en wat meer warm eten, een salade te nemen of iets anders wat geen familie is van brood. Het lukt de ene keer beter dan de andere keer, want als Nederlander zit je toch met de vraag: "Wat dan wel?". Het twee keer per dag eten van brood zit er zo ingebakken. Om dan over te stappen op iets anders wat ook door kinderen goed ontvangen wordt is niet altijd makkelijk.

Naast soep, salade, stoofpotjes, wraps en frittata is er nog iets wat met name voor kinderen erg leuk is: de Monkey platter. Ik vind het de ideale manier om eens iets anders dan brood te eten. Een Monkey platter is eigenlijk niets anders dan een schaal of bord waar je allerlei soorten eten op legt. Liefst een beetje leuk gepresenteerd. Hierin probeer ik zoveel te variëren, een beetje creatief te zijn en rekening te houden met wat hij lekker vindt (vandaar de terugkerende kerstomaten). Soms geef ik alsnog iets waar iets van granen of tarwe in zit. Maar dan eens op een andere manier klaargemaakt dan in brood. Bijvoorbeeld bulgur of wat stukjes speciaal brood.

Het brood wat we meestal 's ochtends eten wordt over het algemeen door mijn moeder of mijzelf gemaakt. Wat alweer heel anders is dan het brood in de supermarkt. Van dat laatste kan zoonlief er gemakkelijk vier op en van het stevige, zelfgemaakte brood is twee ook genoeg. Het helpt ook dat je het brood zelf snijd en goede stukken af kunt snijden in plaats van de dunne plakken die de supermarkt snijdt.

Zoonlief vindt een Monkey platter heerlijk, want het is elke middag een verrassing wat hij nu weer voorgeschoteld krijgt. Het ene is een groter succes dan het andere, maar hij proeft alles. Ik vind het een makkelijke manier om meer voedingsstoffen naar binnen te krijgen. Omdat hij overdag ook groenten, vlees en fruit eet is het niet erg als er 's avonds wat minder gegeten wordt. De minimale aanbevolen hoeveelheid van een ons groenten en twee stuks fruit wordt gemakkelijker gehaald en overschreden.

Als je googled op Monkey platter kom je nog veel meer lekkere ideeën tegen.

Liefs MamaNatuurlijk


 

7 opmerkingen :

  1. mjam ziet er lekker uit hoor! Is ook leuk eten allemaal bolletjes, stukjes, reepjes of wat dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Presentatie is ook echt een groot deel van het plezier. Ik merk dat zoonlief het dan nog leuker vindt om iets te eten of te proeven.

      Liefs MamaNatuurlijk

      Verwijderen
  2. Oh, leuk geserveerd zo! Onze bijnakleuter laten eten (anders dan rijstwafels met leverworst, en banaan) is bijna onmogelijk. Maar ik ga het zo eens proberen. Normaal heb ik al wel van alles wat op tafel staan, maar dit is wel erg mooi natuurlijk. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons werkt een leuke presentatie erg goed. Vindt het zelf ook leuk om zo'n bordje klaar te maken en te verzinnen wat we er nu weer eens op gaan leggen.

      Liefs MamaNatuurlijk

      Verwijderen
  3. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to
    our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. This is my first time pay a visit at here
    and i am actually happy to read all at one place.

    Also visit my web blog :: waist height ratio

    BeantwoordenVerwijderen
  5. TuneWiki is a media participant for Android phones. It supports about 7 languages; English,
    Chinese, Indonesian, Portuguese, Thai, Vietnamese, and
    Russian. App2SD is important for memory management problems.


    Feel free to surf to my website :: whatsapp for pc ()

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...