dinsdag 15 oktober 2013

Bosbingo

In de herfst is het nog leuker om het bos in te gaan. Er is zoveel te vinden en te zien. Kastanjes, eikels, beukennootjes, mooie bladeren, paddenstoelen en takken om mee te spelen. Om een boswandeling nog interessanter te maken spelen wij Bosbingo. Het maakt dat kinderen nog beter kijken en luisteren wat er allemaal te zien is in de natuur. Ook roept het vragen bij ze op waar je direct op in kunt gaan. Dat is natuurlijk leren in de praktijk op zijn best. Want vindt je dan die mierenhoop wat is er dan leuker dan er even naast te gaan zitten om te observeren.

Je kunt ook je Natuurtas meenemen zodat je ter plekke dingen op kunt zoeken in je boek of van dichtbij kunt bekijken met je vergrootglas. Voor kinderen die niet zo van wandelen houden is een bingokaart ook een uitkomst. Het breekt een wandeling op in kleine stukjes en het houdt ze bezig. Want je blijft uitkijken naar die dennenappel, paddenstoel of dat gat in de boom. Behalve een Bosbingo kaart en een potlood, stift of stempel om af te strepen heb je niets nodig.

Net als met de ZeeZoekKaart maakte PapaNatuurlijk speciaal voor zoonlief een bingokaart. En natuurlijk deel ik die ook met jullie. Hij bestaat uit twee kanten die je los of dubbelzijdig kunt uitprinten. Dus bij deze Kaart 1 en Kaart 2.

Heel veel zoek, ontdek en leerplezier samen. Want het is voor ouders minstens net zo leuk om mee te zoeken.

Liefs MamaNatuurlijk15 opmerkingen :

 1. Heel erg leuk idee. Dank je wel voor de kaarten. Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer breng je een boek uit met al je leuke ideeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh deze zijn FANTASTISCH! we gaan nog een uitje met de schoolklas naar het bos! lang leve natuurlijk leren !! en dan ga ik deze zeker gebruiken.

  Groeten Gera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je complimenten ik geef ze door aan PapaNatuurlijk. Leuk dat je ze met de klas gaat gebruiken.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 4. Ziet er erg leuk uit! De ZeeZoekKaart had ik even gemist, maar is ook erg leuk! Ennuh, ik begin thuisonderwijs steeds interessanter te vinden. ;-) Helaas wordt mijn mening hier thuis nog niet gedeeld....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Thuisonderwijs moet vaak ook een beetje groeien. Was bij ons ook zo. Door omstandigheden hadden we weinig tijd en moesten dus met sneltreinvaart verdiepen, rondvragen en in het diepe springen. Misschien wat interessante artikelen onder zijn neus leggen en een keertje naar een meeting in de buurt gaan? Sowieso kun je je aanmelden op de facebookpagina Thuisonderwijs. Kun je een beetje meelezen, vragen stellen enz.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 5. Hé wat leuk! Wat chique van papa Natuurlijk! Bedankt voor de kaarten, gaan we zeker ook eens mee naar het bos nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben erg onder de indruk van de zoekkaarten. Mooi hoor! Ik heb op het blog Picknickmand een vertaling gezet van de Russische Kokokokids bingokaarten, maar deze zijn minstens zo leuk. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment en graag gedaan!

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 7. ellen verschuren23 oktober 2013 om 01:30

  wat lief dat we de mogelijkheid krijgen om de kaarten te gebruiken! super gedaan en wij gaan ze absoluut gebruiken. meteen een mailtje naar de juf van Sophie gedaan dus ook met de klas gaan ze er iets mee doen. Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...