dinsdag 3 mei 2016

Bloemenboter

Gisteren aten we fijn buiten in de tuin om nog wat extra te kunnen genieten van het heerlijke weer.

Easy peasy
Om te vieren dat alles weer mooi in bloei staat maakten zoonlief en ik een bloemenboter. Het is heel makkelijk en zo gemaakt. Neem allereerst goede roomboter op kamertemperatuur. In deze tijd is er weer grasboter die extra lekker smaakt en zacht is. Je voegt grijszeezout (of ander zout), peper, klein beetje knoflook als je dat lekker vindt en eventueel wat peterselie toe. En natuurlijk de bloemen. Je knipt, scheurt of snijdt ze indien nodig wat kleiner.

Mooie boter
Ik gebruikte: paardenbloem, madelief, viooltje, pinksterbloem, sering en magnolia. Allemaal geplukt uit de tuin en de omgeving. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar met je handen en zet de boter weg in de koelkast. Je kunt de boter eerst in een vorm of rolletje drukken, zodat het er straks mooi uit ziet wanneer het hard is geworden. Met name een rol is erg leuk omdat je er dan plakjes van kunt snijden. Staat prachtig tijdens een etentje of brunch.

Verder is het een kwestie van lekker op afgebakken brood of toastjes smeren en vooral genieten!

Liefs MamaNatuurlijk

1 opmerking :

  1. Super idee!
    Tegenwoordig koop ik nooit meer kant en klare kruidenboter, maak het altijd zelf. Het is echt niet veel werk.
    Wat ook lekker is, is de blaadjes van de goudsbloem.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...